hot_site_banner_002

Masterclass Scriptletter

Wat kan je verwachten?

In de masterclass gaan we de speelruimte van de scriptletter onderzoeken en ontdekken. Nu je de basiskennis van het schrijfprincipe onder de knie hebt gaan we de mogelijkheden flink verbreden. Dit doen we door aan de slag te gaan met onderwerpen als: Kapitalen (van straf tot elegant), Ligaturen (te gekke lettercombinaties), Decoratie (waar en wanneer) en de verschillende stijlen binnen hetzelfde systeem (van tattoo-achtig tot zakelijk).

Ook zullen we in deze cursus verschillende materialen gaan uitproberen, zoals bijvoorbeeld de touchpen. Deze masterclass levert een breed scala aan nieuwe mogelijkheden op! Om deze informatie en mogelijkheden direct toe te passen, sluiten we de cursus af met het maken van één eindbeeld. Het liefst zien wij hier natuurlijk quotes van bijvoorbeeld TuPac, WuTang of Biggie! (;

Niveau

Voor de masterclass is er enige basiskennis vereist. Heb je de basiscursus gevolgd en was ook thuis jouw enthousiasme niet te onderdrukken? Dan ben je er zeer waarschijnlijk helemaal klaar voor! Heb je op een andere manier jouw vaardigheden ontwikkeld en wil je deelnemen aan de masterclass? Ook dat kan.

Van alle deelnemers vragen wij eerst minimaal drie foto’s waarin je jouw huidige niveau laat zien. Dit doen wij om te checken of het niveau van alle deelnemers bij elkaar past.

Benodigdheden

Al het benodigde materiaal is aanwezig tijdens de cursus. Mocht je zelf favoriete tools hebben, toffe voorbeelden zijn tegengekomen of andere interessante informatie hebben, breng het mee!

Meedoen?

Bij deelname aan de cursus krijg je naast gratis toegang tot het hele weekend ook direct toegang tot de lezingen tijdens deze editie van All Eyes on Type! Schrijf je snel in, want dit is de enige Script Masterclass van dit jaar.

Bekijk hieronder de afbeeldingen.

2015_vincent_bended

Compositie en decoratie

De vragen over decoratie zijn altijd relevant. Moet je het wel of niet doen? En wanneer dan? In de masterclass eindigen we op dag twee met het maken van één finale compositie. Hierbij komen deze vragen aan bod en geven wij de handvatten voor het beantwoorden ervan. De speelruimte die hier ontstaat zorgt voor een toffe afsluiting van de cursus!

1

Wat leer ik precies?

De masterclass gaat over verdieping en verbreding. Zo gaan we aan de slag om de uiterste mogelijkheden van de brushpen te onderzoeken. Welke verschillende stijlen zijn er mogelijk? Welke variaties van de kapitaal ‘A’ zijn er allemaal mogelijk? En kan ik een ligatuur maken van de tweede en vijfde letter in een woord? De cursus zit vol met uitdagingen en zorgt voor een rijke hoeveelheid informatie.

2015_vincent_north_south

Kan ik wel meedoen met mijn niveau?

Wanneer je de basiskennis onder de knie hebt en klaar bent om het diepe in te duiken kun je deelnemen aan de tweedaagse masterclass op 27 & 78 mei. Om dit zeker te weten vragen wij tijdens het inschrijven een drietal foto’s van jouw huidige niveau.

hot_site_banner_006