hot_site_banner_007

Basiscursus Scriptletter

Wat kan je verwachten?

In deze cursus gaan we aan de slag met de brushpen. Een eigenzinnige tool die, zodra je hem onder controle hebt, een ontzettende speelruimte aan mogelijkheden en variaties met zich mee brengt! Met het puntige penseel kan eenvoudig verschil worden aangebracht in de streekdikte. Het lettercontrast wat hiermee ontstaat zorgt voor een zeer leesbaar en stevig letterbeeld, gebaseerd op het lopende schrift (cursief).

Om het alfabet te leren begrijpen hebben we deze cursus opgedeeld in een zestal levels. Deze zijn niet alfabetisch opgebouwd maar volgens groepen. Welke elementen maken welke letter en hoe kun je deze samenvoegen tot je het hele alfabet hebt? Zo kom je erachter dat een ‘d’ en een ‘a’ precies hetzelfde zijn opgebouwd.

Vanuit deze basis kun je een volledig alfabet schrijven binnen één principe. Het doel van deze cursus is dat iedereen begrijpt hoe je vanuit dit schrijfprincipe alle 26 onderkasten kunt schrijven. Deze basiskennis schept enorm veel mogelijkheden om door te ontwikkelen naar een eigen stijl “en eventueel direct toe te passen in opdrachten!”

Niveau

Het niveau van deze cursus is beginner. Er is geen instapniveau vereist, alleen jouw enthousiasme! Heb je de basiscursus al achter de rug of thuis al flink geoefend? Dan kun je meedoen met de masterclass waarin we verder in gaan op variatie, ligaturen, compositie en decoratie.

Benodigdheden

De benodigde materialen voor de cursus hebben wij. Heb jij thuis interessante materialen, boeken of toffe voorbeelden? Neem ze mee, want al jullie input wordt gewaardeerd!

10273322_503895879737994_7031602411566670669_o

Wat leer ik precies?
Tijdens deze basiscursus leer je het schrijven met een spits penseel. Door de persoonlijke begeleiding eindigt iedereen met een volledig alfabet aan onderkasten (kleine letters). Op dit fundament kan iedereen vervolgens een eigen stijl creëren en variaties gaan maken. Maar dat is pas voor thuis!

2015_vincent_high_on_type_001

Kan ik wel meedoen met mijn niveau?
Omdat het niveau van deze cursus beginner is kan iedereen meedoen! Wij zien enthousiastelingen vanuit alle vakgebieden langskomen met een gedeelde interesse: script letters! Naast voldoende concentratie is er geen voorkennis vereist.

2015_vincent_alphabet_earobics

Curus op maat!
Ben jij samen met een groep vrienden of collega’s geïnteresseerd? Of zie je ons graag langskomen bij jullie op locatie? Dat kan. We geven graag cursussen op maat. Neem hiervoor contact op met Vincent.

IMG_0901_2

Een toffe dag!
Na alle positieve ervaringen van de reeds gegeven cursussen kunnen wij met gepaste trots zeggen dat het een toffe cursus gaat worden. Vier uurtjes vol met lettergekte, gedeeld enthousiasme en opperste concentratie.

High on Type © Jack Westerlaken-29