02_web
00_profile

Regular Bold Italic

Letteruitgeverij

Over Regular Bold Italic

Regular Bold Italic ontwerpt en produceert lettertypen met een twist. Van experimentele handgeschreven letters tot geometrisch uitgetekende karakters… Regular Bold Italic zorgt ervoor dat ze er piekfijn uitzien. Regular moet worden gezien als homonym. Het slaat op de regelmaat en consequentie die in de lettertypen schuilt. Maar het heeft ook betrekking op de ‘gewoonheid’ die de lettertypen van Regular Bold Italic juist niet hebben.

De letteruitgeverij is een samenwerking van Jeff Schreiber en Timo Kuilder. Twee grafisch ontwerpers met een passie voor letters.

 

 

Functie bij High on Type

Binnen High on Type geven wij een ‘Fontclass’ samen met Rutger Paulusse. Het doel van deze workshop is om cursisten op weg te helpen met het ontwerpen van een eigen lettersysteem. Van vectoriseren van lettervormen tot het daadwerkelijk maken van een bruikbaar lettertype. Hierbij behandelen we de basis van letters (contrast, optisch), kerning en spatiëring, diakritische tekens en nog veel meer opties uit de Glyphs app waarin het lettertype wordt geproduceerd.

Website

regularbolditalic

Bekijk hieronder werk van Jeff en Timo.

05_700_02

01_web

08_700

07_700

02_1280_02