asdfasdf
Schermafbeelding 2016-03-24 om 13.17.28

Vincent de Boer

Profiel

Typografisch Artiest

Over Vincent

Vincent’s zoektocht naar bijzondere letters begon rond z’n tiende, nadat hij als klein jongetje al een bovengemiddelde interesse had ontwikkeld voor illustratie. Zijn verslaving aan kalligrafie begon een aantal jaren later, nog voordat hij in 2006 naar de HkU ging om Grafisch Ontwerp te studeren. De lettermanie werd aangewakkerd door kennismaking met verschillende druktechnieken en een uitdijend referentiekader. Na het volgen van een aantal lessen kalligrafie buiten de academie, kwam hij erachter dat meer kennis over kalligrafie en letterontwerp vergaard moest worden door zelf op zoek te gaan en veel te oefenen. Het was lastig om als linkshandige wat op te steken van de lessen van rechtshandige kalligrafen. Na de academie startte Vincent samen met twee studievrienden Studio AIRPORT. Zij maken visuele identiteiten, postercampagnes en websites en boekten een mooie reeks successen, onder andere door een aantal indrukwekkende design awards te winnen. In 2015 heeft hij de studio verlaten om zich volledig te kunnen focussen op typografische expressie. Dat uit zich in verschillende onderzoeken naar de mogelijkheden binnen de kaders en afspraken van het latijnse alfabet.‘Een letter is slechts een afspraak over een klank en een vorm, binnen deze afspraak ligt een enorme vrijheid.’, aldus Vincent. Het oude kalligrafische ambacht wordt door hem beoefent en onderzocht. Hieruit ontstaan nieuwe letters en alfabetten die vervormen tot figuren, waarin ook de interesse voor ruimtesuggestie in terug te zien is.

 

 

 

 

 

 

 

C.V.

2010 Bachelor of Design, HKU Utrecht
2010 Vincent de Boer Grafisch Ontwerp
2011 Co-founder Studio Airport
2012 Co-founder Kapitaal
2013 Co-founder High on Type
2015 Vincent de Boer Typografisch Artiest

Functie bij High on Type

Vincent is de vaste docent van de kalligrafie cursussen. Als je al eens bij een cursus bent geweest heb je hem hoogstwaarschijnlijk enthousiast horen vertellen over de letter materie. Binnen de organisatie maakt Vincent zich hard voor nieuwe onderzoeken die de lessen aansterken en verzorgt hij al het grafisch ontwerp.

Websites

vincentdeboer.nl
instagram

Bekijk hieronder werk van Vincent.

2015_vincent_G_3D_002

3D Kapitalen

Ruimtesuggestie op het platte vlak. De G-kapitaal is één van de meest complexe letters uit het alfabet, des te meer krullen des te meer uitdaging. Vincent besloot zijn werk met het penseel erbij te fotograferen, vanwege de hoeveelheid mensen die in eerste instantie uitgingen van een computer-render.

hot_site_vin_010

2015_vincent_R_001

3D Kapitalen

Vroeger werden oude manuscripten voorzien van een initiaal. De eerste letter van een hoofdstuk verdiende extra aandacht. Vincent heeft zich altijd afgevraagd of meer aandacht besteden aan een letter ook tot een beter resultaat leidt. Een antwoord probeert hij te vinden door de uiterste te ontdekken.

hot_site_vin_007

Patronen en Structuren

Iets dat zich herhaalt wordt een patroon. Onregelmatigheden kunnen deze herhaling onderbreken. Allerlei onregelmatigheden kunnen vervolgens weer een nieuw patroon vormen. In zijn nieuwe werk speelt Vincent met de patronen en structuren die hij ontdekt in typografie.

hot_site_vin_004

Typografie en Leesbaarheid

Tijdens de cursussen is leesbaarheid een belangrijk thema. De regels en afspraken die hiermee verbonden zijn, zijn soms beter te begrijpen als men hier van af wijkt.

hot_site_vin_002

hot_site_vin_008

hot_site_vin_005

Onderzoek

Vincent doet samen met Guido en Hans onderzoek naar typografie, de verschillende stijlen en systemen. Deze onderzoeken versterken de cursussen.

12341243