hot_site_banner_013

Over

Letters: ze bestaan als communicatiemiddel, als visuele invloed op onze leefomgeving, als weerspiegeling van de tijdgeest en als een oneindige bron van inspiratie & motivatie.
Wij kunnen er geen genoeg van krijgen.

Passie voor letters

Weet je nog de eerste letter die je tekende? De verbazing over het handschrift van je opa? Of die ene gekke letter die je in het straatbeeld zag? Dat vuurtje is bij ons op jonge leeftijd gaan branden en is sindsdien alleen maar groter geworden. En groter. En groter.

Gigantische driedimensionale letters op de gevel van een fabriek, de loden lettertjes in de ladekasten op de academie, afgebladderde stickerletters op een oude garagedeur, een te gekke ligatuur verstopt in een graffiti tag, een prachtig lettertype op de promotieposter van een expositie: onze hele omgeving is rijk aan inspiratie. Onze fascinatie ontwikkelde zich verder tijdens onze studie aan de kunstacademie, waar wij ons wijdden aan een grote stapel nieuwe toepassingen en uitingen.

Wij zijn geboren makers. Vorm verbindt ons met de buitenwereld. Via deze nieuwe wereld aan letters en beelden transformeerden wij onze fascinatie al snel naar techniek en verse vaardigheden. Van handschrift en kalligrafie, tot letterontwerp en digitalisatie: nieuwsgierig als we zijn, blijven we zeker niet binnen de kadertjes.

Digitaal en analoog

Om letters te begrijpen begin je bij het schrift. Dit is de essentie, en het fundament van ons vak. Toch is het verstaan van kalligrafie en handschrift nog steeds onmisbaar.

Juist nu – in het digitale tijdperk, met de aanwezigheid van zoveel online tools – willen wij de toegevoegde waarde van analoog werken laten zien.

En: analoog bezig zijn is cool! Wij zijn verslaafd aan inkt, papier en de vieze handen na een dag werken. Voelen dat je iets aan het maken bent.

10168216_487985127995736_8915484747378888366_n

Lesprogramma

Wij bieden particulieren, scholen en bedrijven lesprogramma’s op maat aan. Het niveau en de lesstof wordt aangepast aan de deelnemers. Zo kan iedereen zich inschrijven!

10273322_503895879737994_7031602411566670669_o

Cursussen

Je vindt onze reguliere cursussen in het hoofdmenu, onder ‘cursussen’. Deze cursussen zijn geschikt voor particulieren van alle niveaus.

11043105_897063763665124_3893537170546535605_o

Lezingen

Wij organiseren lezingen waar vakgenoten spreken over hun specialiteit. Ook geven we lezingen over ons eigen werk.

IMG_1780_670

Exposities

Als team doen we mee aan exposities waarbij we ons eigen werk tentoonstellen. Verder organiseren we exposities waarin we werk van vakgenoten laten zien. Een grote variatie aan letters!

hot_site_over_001

Dit vinden wij belangrijk

Wij hechten veel waarde aan educatie als onderdeel van ons vak. Om onze kennis en vaardigheden te delen, organiseren we naast de reguliere cursussen ook uitgebreide lesprogramma’s. Deze zijn beschikbaar voor groepen, bedrijven en scholen.

Regelmatig organiseren wij lezingen waarin wij onze lettercollega’s uitnodigen om te spreken over hun werk. Zij bieden nieuw inzicht, visie, beeld. Ons eigen werk is ook vaak te zien, op verschillende expo’s. Om op de hoogte te blijven van deze cursussen, lezingen en exposities, kijk je op onze nieuwspagina. Je direct aanmelden voor onze nieuwsbrief kan natuurlijk ook! Doe maar.

Het juiste gereedschap

Voor elke vakspecialist geldt: goed gereedschap is het halve werk. We doen dan ook graag materiaalonderzoek en experimenteren met verschillende tools. Door dit onderzoek werken we tijdens de cursussen met de juiste penselen, papier en inkt. Heb je vragen over materiaal? Neem even contact met ons op.

hot_site_over_001
hot_site_over_003

Onderzoeken en ontdekken

We zouden onze cursussen niet kunnen geven zonder voldoende kennis. Daarom doen we zelf gericht onderzoek om ons te verdiepen in het creëren. Van de geschiedenis van de Blackletter, tot de nieuwste digitale technieken voor letterontwerp. Er ontstaan tijdens deze sessies vaak nieuwe inzichten. Een uitdaging! Na een onderzoek geven we onze nieuwe ideeën gestructureerd vorm zodat we deze kennis over kunnen dragen aan jullie, ons publiek.

Word up !

Reizen

Letters zijn onlosmakelijk verbonden aan cultuur en worden overal op een andere manier vormgegeven. Als onderdeel van ons onderzoek en onze passie voor nieuwe inzichten in het lettervak, reizen we graag af naar het buitenland. Hier leren we van onze collega’s, kunstenaars en andere kalligrafiejunkies. De wereldwijde rijkdom van typografie is van grote invloed op ons werk. Zo deden wij in Armenië onderzoek naar de verschillen en overeenkomsten tussen het Latijnse en het Armeense schrift. Er zijn nog ontelbaar veel verschillende schriften te ontdekken. Wij blijven graag leren en experimenteren. Volgend jaar richting Rusland of Japan?

hot_site_over_004
hot_site_over_005

Het team

High on Type bestaat uit acht individuen met een gedeelde passie voor letters. In 2013 staken wij onze koppen bij elkaar, bundelden onze krachten. Ieder met een eigen invalshoek en, binnen de groep, een andere taak. Meet team High on Type!

Kernteam
Vincent de Boer
Guido de Boer
Hans Schuttenbeld
Ivo Brouwer

Ondersteuningsteam
Peter Korsman
Casper Herselman
Rutger Paulusse
Timo Kuilder
Jeffrey Schreiber

hot_site_banner_004